In memoriam


Afbeelding invoegen
 
Overleden september 2020
 
Bas de Bok

Mijn naam is Bas en ik ben vanuit Brabant naar Ottoland verhuisd. Sommige mensen denken dat ik zwanger ben, maar ik eet gewoon graag en veel, dus moet ik zo nu en dan op dieet. Ik maak het mijn verzorgers dan niet gemakkelijk, want ik sta graag overal vooraan.

Overleden in 2017

Ollie Bollie, de ontsnapper

Ik ben Ollie Bollie en woonde eerst in Meerkerk maar omdat ik altijd ontsnapte uit mijn weitje moest ik verhuizen naar Het Landje. In moest ik wel even wennen en ben de 2e dag ook van Het Landje ontsnapt. Ik dacht ik kijk eens rond in Ottoland dus ben gaan zwemmen naar de overkant. Helaas werd ik gelijk gesnapt en zwom weer terug. Nu ben ik helemaal gewend op Het Landje en ik ben erg blij dat kun je wel zien aan mijn staartje want die kwispelt de hele dag.
  Afbeelding invoegen
     
Afbeelding invoegen
 
Babette Cotelette

Babs, onze lieve lieve dame die ook weleens chagrijnig was !

woensdag 27 januari 2016.

Vroeg in de morgen hebben we Babette gevonden en we zagen direct dat het niet goed ging. Direct de dierenarts van Het Landje laten komen. Maar deze  inspanningen mochten helaas niet meer baten.

Foto Babette als hele kleine meid :) ze is 8 jaar geworden.

Donna, de krasse oude dame uit 1999.

Donderdag, 27 maart 2014.

Donna ons "kussende" mini schaap is vandaag overleden. Ze wilde al een paar dagen niet meer eten, ook haar lievelingskostje, gemend graan, kon haar niet meer bekoren.
  Afbeelding invoegen
     
Afbeelding invoegen
 
Moederkip van de 15 kuikens overleden
 
Geheel onverwachts is moederkip van de 15 kuiken welke 1 september geboren zijn overleden. Ze lag onder de achterste doorloopstal. De 3 maanden oude kuikens zijn lichtelijk de weg kwijt.


Wolkje, zondag 18 november 2012 
 
Al enige tijd zat Wolkje in een aparte ren/nachthok omdat ze de jonge hanen niet meer kon waarderen. Maar haar vriend Kleine Jip kwam iedere week een paar dagen "logeren" dan stond hij voor het hok te wachten totdat we het deurtje openden. Wolkje, was mank en was op gehaald uit het Kippenbos van de Alblasserwaard. En omdat de tekening van haar verenkleed zoveel op wolken leken, was de naam Wolkje snel gevonden.
  Afbeelding invoegen     
 
Afbeelding invoegen
 
De eerste bewoners van Het Landje

De foto rechts toont de eerste bewoners van Het Landje. Gerrits broer Ruud heeft ze op het nippertje behoed voor een naar einde, en zo zijn ze de eerste bewoners van Het Landje geworden. Ze hebben er met veel plezier gewoond.

12 april 2011; Onze Donald overleden

Donald de eend was de mascotte van Het Landje. Donald was een 'aanwezig' mannetje. Samen met een ongelukkige loopeend hebben we Donald opgehaald. Bart de loopeend die niet kon lopen hebben we enkele maanden verzorgd. Helaas is hij overleden. Donald had het enorm naar zijn zin op Het Landje, waar hij heer en meester was. Hij stond in alle vroegte al te wachten en ging als laatste naar bed/op stal. In zijn jonge jaren werd hij gepest op een camping. Daarom had hij wel een gebruiksaanwijzing. Donald is in november 2010 als Donald de Disco Duck op Radio Rijnmond geweest. Voor hij overleed was Donald al een aantal dagen niet helemaal zichzelf. We weten niet hoe oud Donald is geworden. 
       
 
Afbeelding invoegen
 
8 mei 2011; Goof overleden

Na het overlijden van Donald hebben we Soof en Goof opgehaald in Rotterdam. Soof en Goof zijn gesponsord door Christel en Wilfred en hun dochter Sophie. Helaas is Goof maar 8 weken oud geworden. Opeens was Soof alleen. Toen hebben we Joop opgehaald uit Brabant. Joop is 3 jaar oud en had nog nooit andere eenden of water gezien. Soof was binnen 5 minuten verliefd op Joop.
 8 april 2012; Bruine Kip en Blinde Opvanghaan overleden

Bruine Kip hebben we in 2008 met drie zusjes opgehaald in het Kippenbos in Alblasserdam. Destijds was niet te zien wat voor soort kip het was; Bruine Kip en haar zusjes hadden geen enkele veer meer.

       
 

 
26 april 2012; witte eend Joop overleden

Op 26 april 2012 is witte eend Joop overleden.