Afbeelding invoegen   Jip de nieuwe man

De stichting neemt geen nieuwe hanen meer op maar soms komt er toch 1 op je pad.
Jip de Brahmahaan was gedropt bij mensen in Hoeven en wat moet je dan! Jip is erg lief heeft en zich ontfermd over de jonge hennen. Dus Jip is de leider in de kindergarten, de opvanglocatie voor de jonge dieren.
Brahma's zijn een van de grootste kippenrassen; mega groot elegant en erg lief.

Dieren stellen zich voor:
Hanen verblijf

Toen de stichting nog in Ottoland (zh) een stukje land had waren er mensen die hanen dropten op Het Landje. Dat vonden wij natuurlijk niet leuk want dan hebben we extra werk en voer nodig en daar denken de mensen helaas niet aan!
Omdat we de kippendames rust gunnen want er zijn meer hanen dan hennen hebben we een hanenverblijf gebouwd.
De hanen hebben voldoende ruime, prettige zitstokken, extra schuilhokjes en zitten allemaal droog.
De hanen hebben eigenlijk nooit ruzie en er kraaien maar een paar hanen in de ochtend. 
 
Iedereen die het verblijjf ziet verbaasd zich over de rust in het verblijf.

  Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen  
Bon en Don
 
Wij zijn Bon en Don, iedereen denkt dat wij lama's zijn maar dat zijn onze grote neven. Wij zijn dus alpaca's en we zijn zachtaardig en spugen niet naar de bezoekers van Het Landje. Wel staan we overal vooraan want we houden graag alles graag in de gaten. Zeker Don de zwarte alpaca die is zo nieuwsgierig en hij maakt graag de hekken open. 
1x per jaar worden de jongens geschoren en dan zijn ze weer rank en sierlijk.


Ids de Ram
 
Mijn naam is Ids vernoemd naar een echte bosboer uit Friesland en soms aanwezig als vrijwilliger. Deze Ids komt van de Zeeuwse klei en is nog een ongecastreerde ram. Omdat Het Landje dieren wil opnemen als er weer plaats is worden de mannelijke dieren gecastreerd. Ids laat zo nu en dan zijn echte mannelijke eigenschappen zien en dan neemt hij van alles op de hoorns. Wees gewaarschuwd! Hij heeft gelukkig niet in de gaten dat hij klein is......komt niet boven je knieen uit.


Afbeelding invoegen

 De volgende dieren zijn in Memoriam:    
 
Schaap Donna in Memoriam
 
Ik ben Donna en ik woon sinds 2006 op Het Landje. Eerst woonde ik in Utrecht, waar ik met mijn dochter Pucky bij koeien in de wei stond. Dit ging niet goed. Pucky en ik waren zo bang van de koeien dat we steeds wegliepen uit de wei. Ik ben het oudste dier van Het Landje; ik ben geboren in maart 1999. Als ik je lief vind, krijg je als je geluk hebt een 'kusje'. Na de dood van eend Donald ben ik de mascotte van Het Landje geworden.

 

     
De kinderen van Donna en Pucky; de Dochters in Memoriam
 
Wij zijn de dochters van Donna en Pucky. We hebben geen namen gekregen, dus iedereen noemt ons de Dochters.
 

     
 

Bram Achterham en Jack Spek in Memeriam

Wij heten Bram en Jack, en zijn twee grote jongens van de Landbouwschool uit Ottoland. De eerste maanden hebben wij gezellig bij Gerrit en Kathleen in huis gewoond. Dat ging heel goed, want varkens als wij zijn geweldige huisdieren. Jammer genoeg kunnen we niet opschieten met Babette, dus er is weleens 'oorlog' op het landje. Meestal is Babette degene die moet vluchten want het is natuurlijk twee tegen één. We hebben een eigen varkenskot en kijken de hele dag of er nog eten gevonden kan worden. Zoek je ons, kijk dan even in het water onder de ophaalbrug. Dat is onze favoriete stek, lekker in een laagje modder. 

 

     
 
De broertjes Mosterd in Memoriam
 
Wij zijn de broertjes Mosterd, en waren ineens op het landje. We zijn loopeenden, dus we zijn niet komen vliegen. Wij komen altijd na het voederen op het landje. Mosterd na de maaltijd dus, vandaar dat ze ons de broertjes Mosterd noemen! 
 
 
 

Killer en Rollo in Memoriam

Wij zijn Killer (links, een gecastreerd mannetje) en Rollo (het bruin met zwarte vrouwtje op de foto hieronder), en wij zijn nieuw op
Het Landje. Gerrit en Kathleen hebben ons opgevangen. Voor we op 8 april 2012 op Het Landje kwamen wonen waren we wat klein behuisd, dus het is voor ons even wennen aan de ruimte die we tot onze beschikking hebben.
 
 
 De Grote Waterschildpad in Memoriam

Ik ben de Grote Waterschildpad. Vraag me niet hoe ik er precies terecht gekomen ben, maar op een dag zat ik midden op de weg in Schoonrewoerd. Gelukkig ben ik gered door een voorbij rijdende automobilist. Deze wist dat er op Het Landje een waterschildpaddenpoel is. Ik ben er liefdevol opgevangen.

 

     
 

Grote Zwarte Dirk met piepkuiken Jip in Memoriam

Mijn naam is Grote Zwarte Dirk en ik sta op de foto met mijn piepkuiken Kleine Jip. Al zeg ik het zelf, ik ben de gezelligste kip van Het Landje. Ik loop met je mee, maak een praatje met je en als het klikt mag je met me kroelen. Bang ben ik voor niemand. Kleine Jip loopt nog steeds overal achter me aan, maar heeft inmiddels gelukkig ook een vriendinnetje gevonden.

     

De Dames van April in Memroriam

Wij zijn de Dames van April. Onze vader April is een haan die op Het Landje geboren is uit een ei van onze oma Truus. Oma Truus was gedumpt in Het Kippenbos in Ablasserdam, maar omdat ze erg slim was wist ze de weg terug naar huis te vinden. Daar was ze niet meer welkom, maar gelukkig kwam ze Gerrit tegen. Zo werd Oma Truus de eerste kip van Het Landje. Onze vader April dankt zijn naam aan de maand waarin hij is geboren. Hoewel hij al een dagje ouder is, is hij nog steeds de opperhaan van Het Landje.

 

     
 

De familie Mus

Wij zijn de familie Mus, en wonen op Het Landje sinds er graan gevoerd wordt. Op Het Landje is een houtwal aangelegd. Eigenlijk speciaal voor ons, maar andere dieren zijn er ook welkom.

     

Nieuwe Vriend Soof in Memoriam
 
Hallo, ik ben de nieuwe vriend van Soof. Sinds 4 november 2012 woon ik op Het Landje. Eigenlijk zou ik een muskus opvangeend uit Schoonhoven zijn, mijn soortgenoten geven weleens overlast omdat wij ons snel vermenigvuldigen. Maar kom ik gewoon uit Leerdam, en omdat Soof en ik alle twee heren zijn, blijven we ook gezellig samen.